07 February, 2015

TCP and UDP protocol, explained. in Danish

Hvad er TCP/UDP protokol

Både TCP og UDP stå for forskellige måder at sende data over et TCP /IP- netværk . Blandt de TCP /IP- protokollerne, repræsenterer disse to hovedparten af netværkstrafik på Internettet. Begge disse protokoller bruges af programmer til at kommunikere data , men med forskellige niveauer af sikkerhed , og hver med sine egne særlige fordele og risici.


TCP explained:
TCP står for Transmission Control Protocol . TCP sætter op en forbindelse mellem to endepunkter , som en telefon opkald , før du sender nogen konkrete data . Når en forbindelse er lavet , TCP også holder de data, bestilt fra start til slut . Det betyder, at nogle båndbredde bruges til at holde styr på forbindelsen , hvilket gør TCP mere pålidelige , men mindre effektiv.
 
UDP explained:
UDP står for User Datagram protokollen. UDP kun garanterer, at hver " datagram " er sendt og modtaget som en hel enhed , ligesom en e-mail kuvert . Datagrammer kan sendes og modtages i vilkårlig rækkefølge , men giver ikke nogen kvittering for levering . Da det ikke spor forbindelsen , UDP bruger mindre båndbredde . Dette gør UDP mere effektivt , men mindre pålidelig.

Conlusion & Compering:
UDP og TCP har deres plads i netværk . At være en mere effektiv protokol , er UDP bruges til high-performance opgaver , såsom online spil og løse web -adresser . At være en mere pålidelig protokol , er TCP bruges til streaming indhold og sikre transmissioner , som World Wide Web , medieafspillere og sikkert netværk . Mange programmer bruger en blanding af begge protokoller , udnytte hver en måde, der giver de bedste resultater.

No comments:

Post a Comment